Vijesti

Radna posjeta komandanta EUFOR-a Ministarstvu odbrane BiH

17.9.2021

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine dr. Sifet Podžić primio je u radnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Alexandera Platzera 17. septembra 2021. godine, u povodu održavanja vježbe „QUICK RESPONSE 21“.

Komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Alexander Platzer je ministra Podžića i njegovu delegaciju informirao o najvažnijim stavkama u vezi nadolazeće vježbe, kao što su scenarij same vježbe, zemlje učesnice i broj trupa. Osim toga, istaknuto je da je cilj vježbe pokazati da su OS BiH i snage EUFOR-a spremne reagirati na sve vrste prirodnih nesreća i pomoći civilnim strukturama u takvim situacijama.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić je istakao značaj ove vježbe za našu zemlju, sa posebnim aspektom na razmjenu znanja, vještina i interoperabilnosti snaga OS BiH sa snagama EUFOR-a. Podžić je naglasio da su sigurnosne i prirodne prijetnje izazovi na kojima se konstantno mora raditi zbog sigurnosti svojih građana.

Na kraju, obje strane su se složile da su Oružane snage BiH i EUFOR garant sigurnog i stabilnog okruženja.

Podsjećamo, ceremonija otvaranja vježbe “QUICK RESPONSE 21” je 25. septembra 2021. godine u kampu Butmir, dok će se vježba realizirati od 27. do 30. septembra 2021. godine.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

6 FOTO GALERIJA