Vijesti

Posjeta komandanta Glavnog štaba NATO-a u Sarajevu Vojnom dijelu Misije BiH pri NATO-u

12.10.2021

Komandant Glavnog štaba NATO-a u Sarajevu, brigadni general Eric Folkestad sa svojom delegacijom posjetio je 12. oktobra 2021. godine, Misiju BiH pri NATO-u u Bruxellesu i tom prilikom sastao se sa vojnim predstavnikom BiH pri NATO-u, brigadirom Edinom Fakom.

Tokom sastanka, brigadir Fako izvijestio je generala Folkestada o trenutnim aktivnostima Vojnog dijela misije i izrazio nadu da Bosna i Hercegovina, u narednom periodu, unaprijedi svoj status i angažman u saradnji sa NATO strukturama, kako bi operativna spremnost OS BiH i vidljivost na međunarodnom planu bili podignuti na još viši nivo.

Istaknuti su privrženost Bosne i Hercegovine evroatlantskim integracijama i napori koje čini Vojni dio misije u tom smjeru, ne samo kroz svoje djelatnosti u okviru Glavnog štaba NATO-a, već i kroz bilateralnu saradnju i razmjenu iskustava sa državama članicama i partnerima.

General Folkestad izrazio je zadovoljstvo posjetom i razgovorom sa brigadirom Fakom, te se nakon toga sastao sa ambasadorom BiH pri NATO-u Mitrom Kujundžićem.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba