Vijesti

Ambasador Pakistana u nastupnoj posjeti MO BiH

20.10.2021

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio je 20. oktobra 2021. godine u nastupnu posjetu ambasadora Islamske Republike Pakistan NJ.E. gospodina Akhtar Jamil Raoa, sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti odbrane i mogućim pravcima njenog unapređenja.

Na početku sastanka ministar Podžić je poželio dobrodošlicu ambasadoru Raou u Ministarstvo odbrane, te ugodan boravak i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora ministar Podžić je upoznao prisutne sa aktivnostima na kojima je angažirano MO BiH i prioritetnim ciljem naše zemlje, a to je punopravno članstvo u EU i NATO integracijama.

Nj.E. ambasador Akhtar Jamil Rao je naglasio prijateljski stav IR Pakistan prema BiH i potvrdio podršku njegove zemlje nastojanjima BiH da postane članica evroatlantskih integracija. Ambasador Rao izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom dobrom bilateralno-odbrambenom saradnjom između IR Pakistan i Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su razmotrili dosadašnje efekte Sporazuma između BiH i IR Pakistan o saradnji u oblasti odbrambene industrije i Sporazuma o saradnji oružanih snaga na polju vojne obuke, gdje je naglašena zajednička želja za unapređenjem saradnje iz oblasti školovanja pripadnika OS BiH u IR Pakistan.

Nakon sastanka u Ministarstvu odbrane BiH, Nj.E. ambasador Akhtar Jamil Rao posjetio je i Zajednički štab Oružanih snaga BiH- gdje se sastao sa načelnikom ZŠ OS BiH general-pukovnikom Senadom Mašovićem.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

7 FOTO GALERIJA