Vijesti

Oproštajna posjeta vojnog atašea Ukrajine Ministarstvu odbrane BiH

21.10.2021

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je 21. oktobra 2021. godine u oprоštajnu posjetu brigadira Georgiija Falka, odlazećeg vojnog atašea Ukrajine u BiH zajedno sa otpravnikom poslova u Ambasadi Ukrajine u BiH Serhiijem Miniailom.

Tokom posjete razgovarano je o dosadašnjoj bilateralnoj saradnji oružanih snaga dviju zemalja, kao i mogućnostima za unapređenje iste u budućnosti. Ministar Podžić je naglasio da nažalost Plan bilateralne saradnje za 2021. godinu nije realiziran u potpunosti iz razloga nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom i ograničenja u budžetu institucija BiH.

Brigadir Falko se zahvalio na uspješnoj saradnji i istakao prijateljski odnos dvije zemlje uz želju da se vojno-bilateralna saradnja dva ministarstva uspješno nastavi.

Na kraju sastanka, ministar Podžić se također zahvalio brigadiru Falku na uspješnom razvijanju bilateralne saradnje, na njegovom profesionalnom radu, aktivnom učešću u radu vojno-diplomatskih predstavnika te mu poželio uspjeh u nastavku karijere.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

5 FOTO GALERIJA