Vijesti

Organizacijski odbor manifestacije "Meokrnje-simbol borbe protiv fašizma" uručio zahvalnicu MO i OS BiH

22.10.2021

Članovi Organizacijskog odbora manifestacije "Meokrnje-simbol borbe protiv fašizma" iz Travnika uručili su 22. oktobra 2021. godine u Sarajevu zahvalnicu Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine na kontinuiranoj pomoći obilježavanju antifašističke borbe u tom kraju.

U ime Ministarstva odbrane BiH, zahvalnicu je u Domu OS BiH primio sekretar MO BiH Muhamed Smajić. Zahvalnicu su uručili članovi Organizacijskog odbora Amela Lolić, Nevzudin Vihrić i Zuhdija Ćosić.

Na strateški važnoj koti Meokrnje iznad Travnika, gdje su se u proteklim ratovima vodile teške borbe, podignuti su identični spomenici stradalim pripadnicima Narodnooslobodilačkog rata 1941 - 1945. i poginulim pripadnicima Armije RBiH u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992 - 1995. godine. MO i OS BiH podržavaju ovu manifestaciju, pored ostalog i učešćem Počasne jedinice OS BiH na svečanosti koja se održava svake posljednje nedjelje u mjesecu julu.

Oružane snage BiH, kao snaga dobra, će u skladu sa mogućnostima podržavati manifestacije koje baštine tradiciju borbe protiv fašizma. Manifestacija na Meokrnju gaji takve tradicije i drago nam je da joj MO i OS BiH mogu pružiti podršku“, kazao je tim povodom sekretar MO BiH Muhamed Smajić.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

7 FOTO GALERIJA