Vijesti

Ministar odbrane primio sportiste OS BiH

26.10.2021

U Domu Oružanih snaga BiH 26. oktobra 2021. godine organiziran je prijem za mušku Futsal ekipu OS BiH i pripadnike OS koji su učestvovali na prestižnom vojnom takmičenju „Best Warrior Competition“ u Marylandu. Uspješne sportiste OS BiH primio je ministar odbrane Sifet Podžić zajedno sa načelnikom ZŠ OS BiH generalpukovnikom Senadom Mašovićem i zamjenikom načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajorom Ivicom Jerkićem.

Muška Futsal ekipa OS BiH osvojila je prvo mjesto na dvanaestom po redu „CISM Futsal Cup for Peace“ regionalnom takmičenju, koji je pod pokroviteljstvom Međunarodnog komiteta za vojni sport (CISM) održan od 27. do 30. septembra 2021. godine u Sarajevu.

Predstavnici OS BiH na takmičenju „Best Warrior Competition“, održanom u Marylandu SAD, ostvarili su odlične rezultate u pojedinačnom i grupnom plasmanu.

Ministar Podžić je pozdravio prisutne i čestitao sportistima na izuzetnom zalaganju te ostvarenim sportskim rezultatima, čime su potvrdili svoje sposobnosti i pokazali jak sportski i takmičarski duh.  „Vaš uspjeh je jedinstven primjer da pored vojne karijere pripadnici OS BiH mogu biti uspješni i na drugim poljima. Nastojte da se profesionalno i individualno usavršavate u Oružanim snagama BiH, jer na kraju se trud uvijek pozitivno isplati“, naglasio je Podžić.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

10 FOTO GALERIJA