Vijesti

Blagdan Svih svetih i Dušni dan obilježeni u Sarajevu

27.10.2021

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana, delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, predvođena zamjenikom ministra odbrane BiH Mijom Krešićem i zamjenikom načelnika Zajedničkog štaba OS BiH za operacije generalmajorom Ivicom Jerkićem, 27. oktobra 2021. godine je na groblju Sveti Josip u Sarajevu položila vijence i upalila svijeće poginulim i nestalim braniocima Hrvatskog vijeća odbrane (HVO).

Polaganju vijenaca su prisustvovali i komandant Komande za podršku OS BiH generalmajor Marko Stojčić, zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za resurse brigadni general Tomo Kolenda, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ambasador Republike Hrvatske u BiH Nj.E. Ivan Sabolić te ostali predstavnici MO i OS BiH, djelatnici svih nivoa vlasti BiH, Federacije BiH i kantona, kao i predstavnici udruženja proisteklih iz Domovinskog rata.

Glavni kapelan Oružanih snaga BiH don Željko Čuturić izmolio je opijelo za duše pokojnih branilaca. Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, delegacije su se uputile u sjemenišnu crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu.

U periodu od 27. oktobra do 2. novembra 2021. godine, pripadnici Oružanih snaga BiH će obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i kasarnama širom Bosne i Hercegovine.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

15 FOTO GALERIJA