Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić primio u posjetu vojnog atašea R. Turske u BiH

26.5.2022

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine sastao se sa vojnim atašeom Republike Turske u BiH brigadirom Mustafom Sitki Tatarom, 26. maja 2022. godine u Sarajevu.

Teme sastanka bile su izazovi nastali povodom kašnjenja u proceduri imenovanja novog vojnog atašea BiH u Republici Turskoj usled blokade rada državnih institucija, te ostala bilateralna pitanja s tim u vezi.

Ministar Podžić je brigadira Tatara upoznao sa poteškoćama koje opterećuju MO i OS BiH po pitanju kašnjenja imenovanja novog vojnog atašea BiH u R. Turskoj, te istakao da ova diplomatsko-vojna prepreka iz dana u dan sve više utiče na dosadašnju odličnu saradnju MO BiH i Republike Turske.

Brigadir Tatar se zahvalio na prijemu, te u svom izlaganju naveo kako je saglasan da nedostatak vojnog atašea BiH u R. Turskoj predstavlja veliki izazov za vojno-bilateralnu kooperaciju između dvije države.

Sagovornici su tokom razgovora razmjenili mišljenja po pitanju rješavanja nastalih problema, te zaključili da ova tehnička prepreka ne smije poremetiti veoma dobar odnos dvije države, uz nadu da će se isti uskoro riješiti.  


Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

4 FOTO GALERIJA