Vijesti

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić na izložbi „HEMUS 2022“ u Plovdivu, Republika Bugarska

31.5.2022

Na poziv ministra odbrane Republike Bugarske Dragomira Zakova, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić prisustvovat će Međunarodnoj izložbi odbrambene opreme i usluga „HEMUS 2022“, koja se održava u Plovdivu, Republika Bugarska, od 1. do 4. juna 2022. godine.

U okviru posjete izložbi „HEMUS 2022“, planiran je bilateralni sastanak ministra Podžića sa ministrom odbrane Republike Bugarske Dragomirom Zakovom, te prisustvo Međunarodnoj naučnoj konferenciji na temu: „Istraživanje, tehnologija i inovacije – osnove za izgradnju novih odbrambenih sposobnosti“.

Izložbu će posjetiti brojne delegacije iz 68 zemalja, predstavnici NATO i EU agencija, Evropske odbrambene agencije (EDA), Evropske komisije, domaćih i međunarodnih institucija, agencija i organizacija, privredni predstavnici, kao i predstavnici kompanija i komercijalnih organizacija.

„HEMUS“ važi za najveću bugarsku međunarodnu odbrambenu i sigurnosnu izložbu namjenske industrije sa više od 27 godina postojanja. Pokazao se kao uspješan forum namijenjen širenju poslovanja u sektoru odbrane, jačanju odnosa među partnerima vladinih i nevladinih organizacija, te predstavljanju inovativnih rješenja proizvoda i usluga, kao i razmjeni znanja i iskustava.

Ured za odnose s javnošću

Telefon: (033) 286-680, fax: (033) 286-685,