Vijesti

Parlamentarni vojni povjerenik BiH i generalni inspektor MO BiH posjetili Komandu za obuku i doktrinu (KOiD) na lokaciji kasarne „Travnik“

31.5.2022

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, generalni inspektor MO BiH brigadni general Mirsad Ahmić i inspektor Generalnog inspektorata MO BiH pukovnik Siniša Anteljević boravili su 31. maja 2022. godine, u radnoj posjeti Komandi za obuku i doktrinu Komande za podršku Oružanih snaga BiH (KOiD), na lokaciji kasarne „Travnik“ u Travniku.

Cilj radne posjete bio je pružanje pomoći i informiranje lica na lokaciji o nadležnostima i funkcijama Generalnog inspektorata MO BiH i Parlamentarnog vojnog povjerenika BiH i aktivnostima koje se provode sa ciljem rješavanja sistemskih problema i unapređenja stanja u Oružanim snagama BiH, upoznavanje sa težišnim zadacima KOiD-a i izazovima sa kojima se njeni pripadnici susreću u svome radu, te sagledavanje uslova života i rada lica na službi na pomenutoj lokaciji.

Domaćin posjete, komandant KOiD-a brigadir Slaven Blavicki, upriličio je informativni brifing na kojem je upoznao prisutne sa strukturom i razmještajem KOiD-a i podređenih centara, misijom i težišnim zadacima, te izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Nakon informativnog brifinga, parlamentarni vojni povjerenik BiH gospodin Boško Šiljegović i generalni inspektor brigadni general Mirsad Ahmić upoznali su prisutne o mjerama i aktivnostima koje se preduzimaju sa ciljem rješavanja sistemskih  pitanja i unapređenja stanja vezanog za standard i uslove života i rada pripadnika Oružanih snaga BiH.

Posjeta je iskorištena i za razgovor sa kandidatima na obuci, prilikom kojeg su gospodin Boško Šiljegović i brigadni general Mirsad Ahmić ukazali na potrebu da polaznici obuke steknu zahtijevana znanja i vještine neophodne za nastavak karijere i uspješno vršenje budućih dužnosti.

Info  – GI MO BIH

4 FOTO GALERIJA