Vijesti

Delegacija MO i OS BiH na vojnoj konferenciji u Republici Turskoj

30.6.2022

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, koju је predvodiо načelnik Uprave za politiku i planove Zajedničkog štaba OS BiH brigadir Željko Drljača, prisustvovala je Trećoj konferenciji iz oblasti odbrane i sigurnosti SEDEC, koja je održana od 28. do 30. juna 2022. godine u Ankari, Republika Turska.

Na izložbi konferencije predstavile su se mnogobrojne kompanije koje se bave namjenskom proizvodnjom u oblasti odbrane i sigurnosti u Republici Turskoj. Članovi delegacije obavili su korisne razgovore sa predstavnicima firmi sa kojima MO BiH već ima ili planira uspostaviti saradnju. Razgovori su obavljeni sa predstavnicima firmi Turkish Aerospace Industries (TAI), BMC, STM, Metexan Defence, HAVELSAN, kao i drugim manjim kompanijama, koje se bave proizvodnjom i prodajom odbrambenih sistema, koji mogu biti zanimljivi za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH.

U sastavu delegacije iz BiH, pored brigadira Drljače, bili su i savjetnik zamjenika ministra odbrane BiH za politiku i planove pukovnik Nikola Ištuk, kao i stručni savjetnik u Odsjeku za politike upravljanja i zaštite zračnog prostora u MO BiH pukovnik Edin Čizmić.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel: 033/286-680, fax: 033/286-685,

7 FOTO GALERIJA