Vijesti

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH osuđuju svaki oblik neprofesionalnog ponašanja svojih pripadnika

21.4.2021

Ministarstvo odbrane BiH i Zajednički štab OS BiH su 20. aprila 2021. godine, zaprimili obavijest Udruženja/udruge BH novinara i Linije za pravnu pomoć novinara, o tome da je pripadnik Oružanih snaga BiH u porukama objavljenim na društvenoj mreži Facebook vrijeđao novinara portala „Prometej.ba“, Eldina Hadžovića.

Odmah po prijemu obavijesti, nadležni u MO i OS BiH su pokrenuli istražne radnje radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica vezanih za ovaj slučaj.

Ukoliko se utvrdi da je vojno lice povrijedilo odredbe važećih zakonskih i podzakonskih propisa, isto će, u skladu sa stepenom povrede istih, biti adekvatno sankcionisano.

Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH oštro osuđuju svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja i narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH.

Od svih pripadnika OS BiH se traži i očekuje da iskažu najveći stepen profesionalizma, moralnog i odgovornog ponašanja tokom obavljanja svojih profesionalnih, ali i svakodnevnih obaveza.

Po okončanju istražnih radnji, javnost će biti blagovremeno obaviještena o ishodu istih.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,