Vijesti

Nastupna posjeta ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Ministarstvu odbrane BiH

26.4.2021

Ministar odbrane BiH dr. Sifet Podžić sa saradnicima primio je 26. aprila 2021. godine u nastupnu posjetu ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Sadika Babura Girgina.

Nakon uvodnih riječi pozdrava i dobrodošlice, ministar Podžić izrazio je zahvalnost na dosadašnjoj pomoći koju je Republika Turska pružila Bosni i Hercegovini. Ministar Podžić je naglasio pomoć koju Republika Turska pruža našoj zemlji ka članstvu prema Evropskoj uniji i NATO-u. Osim toga, izrazio je zahvalnost za pomoć kada je u pitanju reforma odbrane, obuka vojnog kadra te modernizacija Oružanih snaga BiH.

Također, ministar Podžić je novoimenovanog ambasadora R. Turske upoznao sa težišnim aktivnostima MO i OS BiH.

Ambasador Girgin se zahvalio na srdačnom prijemu i rekao da se nada uspješnoj misiji u našoj zemlji. Osim toga, rekao je da će R. Turska i dalje pružati veliku podršku ka putu naše zemlje u Evropsku uniju i NATO. Također, ambasador Girgin je istakao zadovoljstvo zbog povećanja broja kadeta OS BiH koji se nalaze na školovanju u R. Turskoj te je poželio puno uspjeha u predstojećim vojnim vježbama koje očekuju OS BiH. 

Tokom razgovora sagovornici su se složili da će se bilateralna saradnja i dalje nastaviti, sa posebnim akcentom na namjensku industriju.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680,

fax: 033/286-685,e-mail: info@mod.gov.ba

6 FOTO GALERIJA