Vijesti

Delegacija MO i OS BiH prisustvovala obilježavanju Dana šehida na mezarju Kovači u povodu Ramazanskog bajrama

14.5.2021

U povodu Ramazanskog bajrama, ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić sa generalima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine prisustvovao je u petak, 14. maja 2021. godine u Sarajevu, programu obilježavanja Dana šehida na mezarju Kovači.

Obilježavanju je prisustvovao član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović te veliki broj građana, imama i predstavnika Islamske zajednice u BiH na čelu sa reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem koji su se okupili na Kovačima uz predstavnike javnog i političkog života.

Učenjem Fatihe, Jasina i polaganjem cvijeća i vijenaca odata je počast šehidima poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Dan šehida se po takvimu Islamske zajednice u BiH obilježava drugog dana Ramazanskog bajrama.

Nakon polaganja cvijeća, na mezaru prvog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića, vojni imami proučili su suru Jasin, a vjerski dio programa je završen dovom, koju je proučio vojni muftija Hadis ef. Pašalić.  

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

7 FOTO GALERIJA