Vijesti

Polaznici Visokih studija sigurnosti i odbrane iz Srbije posjetili Bosnu i Hercegovinu

1.6.2021

Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević ugostili su danas, 1. juna 2021. godine u Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu, desetu klasu polaznika Visokih studija sigurnosti i odbrane Vojne akademije Vojske Srbije.

Tom prilikom prisutnim gostima riječi dobrodošlice uputili su generali Mašović i Knežević,  gdje je posebno istaknuta izuzetno dobra bilateralna saradnju u oblasti odbrane sa naglaskom na saradnju u oblasti školovanja i obuke, realizaciji zajedničkih vježbi kao i dobre saradnje u domenu međunarodnih i regionalnih foruma.

Polaznici Visokih studija Vojne akademije Vojske Republike Srbije boravi u Bosni i Hercegovini u periodu od 31. maja do 3. juna 2021. godine, a prema planu posjete će obići Ambasadu Republike Srbije i Staru pravoslavnu crkvu u Sarajevu. Tokom prijepodneva polaznici su posjetili Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, a svečanom ručku za polaznike ove klase u Domu OS BiH prisustvovali su ministar odbrane BiH Sifet Podžić i zamjenik ministra odbrane Mijo Krešić.

Polaznici Visokih studija sigurnosti i odbrane iz Republike Srbije posjetu nastavljaju obilaskom lokacija OS BiH, gdje će tokom sutrašnjeg dana posjetiti komandu 6. pbr  OS BiH, komandu 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, te Logistički centar u Doboju.

U skladu sa dogovorenim rasporedom, planirana je posjeta nekim od kulturnih i historijskih objekata, kao i entitetskih institucija u Banjoj Luci i Doboju.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

5 FOTO GALERIJA