Vijesti

Bajramskim prijemom u Domu OS BiH obilježen Kurban-bajram u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH

22.7.2021

Bajramskom prijemom za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnike međunarodnih organizacija u BiH, predstavnike vjerskog, javnog i kulturnog života u BiH, te za pripadnike Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, u organizaciji ministra odbrane Sifeta Podžića i Ureda vojnog muftijstva Ministarstva odbrane, u Domu OS BiH u Sarajevu 22. jula 2021. godine obilježen je muslimanski blagdan Kurban-bajram.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić je svima zahvalio na prisustvu Bajramskom prijemu u povodu zajedničkog obilježavanja Kurban-bajrama, muslimanima čestitao ovaj blagdan, te ukazao na značaj zajedničkog obilježavanja značajnih, državnih, vjerskih i kulturnih datuma u MO i OS BiH.

“Ovo su dani koji nas također podsjećaju da su ljudi jedna porodica, da trebaju živjeti u miru kao braća i sestre. Svijest o međusobnoj povezanosti i bliskosti, uprkos svim iskušenjima kroz koja je prošao ljudski rod, pa i ovo iskušenje pandemije COVID-19 kroz koje prolazimo, održala nas je u životu. Sretni smo i zadovoljni što u sistemu odbrane zajednički dijelimo te vrijednosti i radosti života, zato su Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH svijetli primjer u našoj državi i društvu koje jasno manifestuju tu ljepotu različitosti i zajedništva, ali i volje i znanja  u ostvarenju važnog stuba državnosti koje je u službi naroda”, istakao je ministar Podžić u svom obraćanju prisutnima na prijemu, među kojima su bili najviši predstavnici EUFOR-a, NATO-a u BiH, vojni atašei prijateljskih zemalja, parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović i drugi predstavnici  zakonodavne i izvršne vlasti, generalski kor OS BiH, kao i pripadnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

Svoje obraćanje ministar Podžić je završio tradicionalnim Bajramski pozdravom Bajram šerif mubarek olsun.

Ured za odnose s javnošću

Tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba

13 FOTO GALERIJA