Vijesti

Nastupna i oproštajna posjeta vojnih atašea Republike Mađarske u BiH Ministarstvu odbrane BiH

4.8.2021

Zamjenik ministara odbrane BiH za upravljanje resursima Mirko Okolić primio je 4. augusta 2021. godine novoimenovanog vojnog i zrakoplovnog atašea Republike Mađarske u BiH pukovnika Sandora Attilu. Prijemu je prisustvovao i dosadašnji vojni ataše Republike Mađarske u BiH pukovnik Laslo Hajas.

Zamjenik ministra odbrane Mirko Okolić se zahvalio dosadašnjem vojnom atašeu pukovniku Hajasu na postignutim rezultatima na planu bilateralne saradnje u oblasti odbrane ministarstava odbrane dviju zemalja i poželio mu uspješan nastavak karijere na novoj dužnosti.

Zamjenik ministra odbrane Okolić je uputio riječi dobrodošlice novoimenovanom vojnom i zrakoplovnom atašeu pukovniku Atilli i zaželio mu uspješnu vojno-diplomatsku karijeru u našoj zemlji.

Tokom razgovora zamjenik Okolić je novoimenovanog atašea upoznao sa dosadašnjim rezultatima postignutim u odbrambenom resoru, gdje se posebno osvrnuo na buduća područja saradnje dvije zemlje koja, između ostalog, podrazumijevaju saradnju u oblasti obuke i kursiranja na više nivoa, te ostalim vidovima saradnje.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax: 033/286-685,

3 FOTO GALERIJA