Instruktori iz oblasti rodne ravnospravnosti MO i OS BiH u studijskoj posjeti Ministarstvu odbrane Kraljevine Španije

29.4.2015

Pod pokroviteljstvom organizacije UNDP/SEESAC u periodu od 21. do 24.04.2015. godine pet instruktora Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, koji su uključeni u oblast rodne ravnopravnosti, učestvovalo je u studijskoj posjeti Ministarstvu odbrane Kraljevine Španije i Vojnoj opservatoriji za rodnu ravnopravnost Ministarstva odbrane Kraljevine Španije.

Svrha studijske posjete bila je okupljanje članica regionalne mreže instruktora/ki ministarstava odbrane i oružanih snaga iz regiona, s ciljem upoznavanja sa praksama i iskustvima iz oblasti rodne ravnopravnosti, koje je prezentirao stručni personal Ministarstva odbrane i Oružanih snaga K. Španije.

Svi certifikovani instruktori bili su u prilici upoznati se sa praksama i iskustvima stečenim u procesu ostvarivanja i implementacije rodne ravnopravnosti u vojsci Ministarstva odbrane K. Španije, aktivnostima i metodama koje se provode u cilju efikasne edukacije personala po pitanju institucionalnih i individualnih benefita koje pruža primjena odredbi Rezolucije 1325, te se upoznati sa obimom i aktivnostima koje provodi Opservatorija.

Postani pripadnik OS BiH