Ured pravoslavnog dušebrižništva

Pokloničko putovanje pravoslavnih pripadnika 5.pbr u Banjalučku eparhiju

18.10.2023

Pripadnici Oružanih snaga BiH pravoslavne vjeroispovijesti iz kasarne ,,Dubrave“ otišli su 16. oktobra ove godine na pokloničko putovanje u Banjalučku eparhiju.

Tokom dvodnevnog pokloničkog putovanja, koje je predvodio brigadni sveštenik 5. pješadijske brigade jerej Davor Arnaut, pripadnici OS BiH posjetili su manastire Osovicu, gdje su prisustvovali Svetoj liturgiji. Potom su se, u pratnji bratstva manastira, upoznali sa svetinjom i bili srdačno ugošćeni za trpezom ljubavi.

Posjetili su i spomen-područje Donja Gradina, gdje ih je kustos upoznao sa historijskim dešavanjima na tom lokalitetu i velikim stradanjem našeg naroda u kompleksu logora Jasenovac.

Drugoga dana, posjetom Banjoj Luci i komandi 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, upoznali su se sa radom 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka te su imali priliku da obiđu spomen-sobu i Muzej 1. oklopne brigade.

U povratku su posjetili manastir Liplje, gdje su prisustvovali Akatistu Presvetoj Bogorodici, nakon čega su bili ugošćeni od bratstva i upoznali se sa istorijom svetinje.

Info – Ured pravoslavnog dušebrižništva

7 FOTO GALERIJA