Edukacija

Najmlađi oficiri OS BiH završili školovanje u Sjevernoj Makedoniji

31.7.2023

Na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“, 31. jula 2023. godine u kasarni „Goce Delčev“ održana je svečana promocija najmlađih oficira Armije Republike Sjeverne Makedonije, među kojima su i najmlađi oficiri Oružanih snaga BiH, koji su završili školovanje u Republici Sjevernoj Makedoniji u Skoplju.

U prve oficirske činove promovirano je ukupno 33 kadeta, među kojima su bila i dva kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, poručnik Husein Šabanović i poručnik Adnan Numanović, koji su tokom školovanja pokazali visok nivo zalaganja, te usvojili zavidno znanje i dostojanstveno predstavljali Bosnu i Hercegovinu.

U sklopu bilateralno-vojne saradnje MO BiH i MO R. Sjeverne Makedonije trenutno se na Vojnoj akademiji u Skoplju školuje 14 budućih oficirki i oficira OS BiH, a početkom ove školske godine će se priključiti još pet kadeta iz BiH.

Svečanost su uveličali visoki vojni i civilni zvaničnici Republike Sjeverne Makedonije predvođeni ministricom odbrane Slavjankom Petrovskom, kao i predstavnici vojno-diplomatskog kora akreditiranog u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Info - Vojni predstavnik BMTF - Sjeverna Makedonija

6 FOTO GALERIJA