Edukacija

Završen još jedan ciklus učenja stranih jezika

28.6.2010

U Odjeljenju stranih jezika Centra za profesionalni razvoj Komande obuke i doktrine OS BiH u Rajlovcu dana 25. juna 2010. godine 29 pripadnika OS BiH završilo je jedan od tri kursa stranih jezika. Riječ je o 14 polaznika koji su završili napredni nivo kursa turskog jezika, 8 polaznika osnovnog nivoa kursa njemačkog jezika i 7 polaznika koji su bili na kondiciranju francuskog jezika.

U Odjeljenju stranih jezika Centra za profesionalni razvoj Komande obuke i doktrine OS BiH u Rajlovcu dana 25. juna 2010. godine 29 pripadnika OS BiH završilo je jedan od tri kursa stranih jezika. Riječ je o 14 polaznika koji su završili napredni nivo kursa turskog jezika, 8 polaznika osnovnog nivoa kursa njemačkog jezika i 7 polaznika koji su bili na kondiciranju francuskog jezika.

Tokom ceremonije zatvaranja kurseva i uručivanja certifikata, prigodnim riječima su se obratili vršilac dužnosti komandanta KOiD-e brigadir Ilija Petrović i vojni ataše SR Njemačke, pukovnik Ingo Gnoyke, a osim njih ceremoniji su prisustvovali: ispred Zajedničkog štaba OS BiH brigadir Tomo Kolenda, ispred NATO štaba Sarajevo majori Russo i Yashar, te asistent vojnog atašea R Turske, kapetan Baki.

Što se tiče pomenutih jezika, nastavak educiranja u tom segmentu biće nastavljen početkom nove akademske godine kada bi za turski jezik trebao početi novi ciklus učenja od početnog nivoa, za francuski napredni nivo učenja, a za njemački jezik kondiciranje.


info – Komanda podrške