Edukacija

Kurs za instruktore engleskog jezika

17.3.2010

Godišnjim planom obuke Komande za podršku OS BiH za 2010. godinu, dana 15. marta 2010. u kasarni „Kozara“ u Banja Luci počeo je kurs profesionalnog razvoja instruktora engleskog jezika. Ovo je prvi kurs takve vrste u OS Bosne i Hercegovine, a pohađa ga ukupno 17 polaznika.

Godišnjim planom obuke Komande za podršku OS BiH za 2010. godinu, dana 15. marta 2010. u kasarni „Kozara“ u Banja Luci počeo je kurs profesionalnog razvoja instruktora engleskog jezika. Ovo je prvi kurs takve vrste u OS Bosne i Hercegovine, a pohađa ga ukupno 17 polaznika. Među njima je i značajan broj onih koji su prošle godine, nakon prethodno završene složene i zahtjevne obuke, počeli da rade kao instruktori u mini- centrima za učenje engleskog jezika. Nastavnim planom je predviđeno da se tokom kursa koji se izvodi u rangu naprednog nivoa, podignu jezičke vještine polaznika. Takođe, tokom kursa, instruktori će dobiti savjete o pravcima razvoja sistema učenja engleskog jezika, upoznati se sa NATO i UN misijama, kao i sadržajem i mogućnostima instruktorskih kurseva u inostranstvu.

Osim toga, treba naglasiti da polaznici kursa, osim što rade na realizaciji redovnih kurseva, takođe su angažirani u mini-centrima za učenje engleskog sa tzv. deklarisanim vodovima, odnosno pripadnicima OS BiH koji se spremaju za učešće u mirovnim misijama. U tom slučaju radi se o neintenzivnim kursevima engleskog jezika, u prosjeku 5 sati sedmično za pripadnike deklarisanih vodova.

Predavački tim polaznicima kursa profesionalnog razvoja instruktora engleskog jezika čine major Željko Moravac, koji je ujedno i vođa tima, te treneri kapetan Darko Ciganović i poručnik Ishak Ahmetović, sve trojica iz sastava Centra za profesionalni razvoj Komande obuke i doktrine, te gospođa Mira Komlenović ispred Britanskog vijeća. Završetak kursa planiran je za 26. mart 2010. godine.


Oficir za informiranje
Tel. 051/335-699
061/479-369