Edukacija

Obuka osoblja uključenog u razvoj i izradu vojne doktrine OS BiH

13.5.2010

Tim oficira iz sastava Komande za obuku i doktrinu od 22. aprila 2010. intenzivno radi na realizaciji obuke osoblja koje je uključeno u razvoj i izradu vojne doktrine OS BiH. Tim čine brigadir Mensud Keleštura, pukovnik Ševal Gačić, major Namir Zuka, major Nermin Kerić i major Ostoja Adamović.

Tim oficira iz sastava Komande za obuku i doktrinu od 22. aprila 2010. intenzivno radi na realizaciji obuke osoblja koje je uključeno u razvoj i izradu vojne doktrine OS BiH. Tim čine brigadir Mensud Keleštura, pukovnik Ševal Gačić, major Namir Zuka, major Nermin Kerić i major Ostoja Adamović. Prvo predavanje na temu „Obuka nosioca izrade u sistemu doktrinarnih publikacija OS BiH za II kvartal 2010. godine“ održano je u Travniku, na lokaciji Komande obuke i doktrine, potom 5. maja u Zajedničkom štabu, 13. maja u Komandi za podršku, a do 24. juna planirano je da obuka bude izvedena za osoblje Operativne komande, pješadijskih brigada i Brigade taktičke podrške.

Cilj obuke je osposobljavanje oficira i podoficira iz sastava OS BiH, uključenih u program doktrinarnih publikacija, za uspješno obavljanje zadataka u pripremi i izradi doktrinarne literature u OS BiH.

Tokom jednodnevne obuke prisutni se upoznaju s nekoliko tematskih cjelina kao što su: sistem doktrinarnih publikacija, hijerarhija vojne doktrine OS BiH, Pravilnik o razvoju i upravljanje doktrinarnim publikacijama u OS BiH, proces razvoja vojne doktrine, upravljanje sistemom doktrinarnih publikacija, te SOP za program doktrinarne literature.

info – Komanda za podršku