Edukacija

Pukovnik Živorad Rašević uspješno okončao školovanje na Odbrambenoj Akademiji u Shrivenhamu

24.7.2019

Na Akademiji u Shrivenhamu (Defence Academy of the United Kingdom) 22.07.2019. godine svečano obilježen završetak jednogodišnjeg školovanja 22. klase „Advanced Command and Staff Course“. U pitanju je intervidovsko školovanje, u sklopu kojeg se polaznici pripremaju za realizaciju zadataka operativnog nivoa komandovanja.

Ove godine školovanje je pohađalo 257 studenata, iz preko 50 država. Pukovnik Živorad Rašević, pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, uspješno je okončao predmetno školovanje, koje je prilično zahtjevno, sa širokim spektrom obaveza i  zadataka koje svi polaznici moraju proći.

 

Pored znanja stečenih tokom školovanja, kako je tokom svog pozdravnog govora naveo i komandant Akademije, pukovnik Rašević je istakao značaj stvaranja prijateljstava sa predstavnicima drugih zemalja, odnosno mogućnost upoznavanja drugih kultura i običaja.  Ovdje posebno treba istaći i činjenicu da je cjelokupna porodica pukovnika Raševića boravila s njim u Velikoj Britaniji, za cijelo vrijeme trajanja školovanja, te da je i za njih vrijeme provedeno u ovoj zemlji jedno nezaboravno iskustvo.

 

Navedenoj ceremoniji prisustvovao je brigadir Nedžad Sadiković, Vojni ataše pri Ambasadi Bosne i Hercegovine u Velikoj Britaniji.

 

info - VA BiH u Velikoj Britaniji

4 FOTO GALERIJA