Edukacija

Pripadnici OS BiH uspješno završili školovanje na Univerzitetu nacionalne odbrane u Republici Turskoj

22.2.2021

Svečanom ceremonijom dodjele diploma na Institutu kopnene vojske Univerziteta nacionalne odbrane u Republici Turskoj, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine major Amer Riković, major Anel Kondža i major Esnaf Avdić, uspješno su završili svoje školovanje.

Pored polaznika kursa, na ceremoniji su prisustvovali visoki vojni zvaničnici Oružanih snaga Republike Turske. Oficirima koji su uspješno završili školovanje obratili su se rektor Univerziteta nacionalne odbrane kao i komandant 1. armije Oružanih snaga Republike Turske.

U ime gostujućih polaznika prisutnima se obratio pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine major Amer Riković koji se zahvalio domaćinima na iskazanom gostoprimstvu tokom  školovanja kao i ukaznoj prilici za sve strane polaznike da svoje znanje podignu na viši nivo. Pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine diplome je uručio pomoćnik ministra Nacionalne odbrane Republike Turske za personal koji je izrazio zadovoljstvo radom, zalaganjem i  postignutim rezultatima od strane pripadnika OS BiH.

Info vojni ataše u R. Turskoj

4 FOTO GALERIJA