Obuke u zemlji i inostranstvu

Kurs grčkog jezika

6.2.2009

U organizaciji Komande obuke i doktrine, kao što je i planirano godišnjim planom Oružanih snaga BiH, u školi grčkog jezika u Banjaluci, otpočeo je još jedan kurs grčkog jezika. Kurs pohađa 12 polaznika iz sastava Operativne komande, Komande obuke i doktrine i Komande logistike...

U organizaciji Komande obuke i doktrine, kao što je i planirano godišnjim planom Oružanih snaga BiH, u školi grčkog jezika u Banjaluci, otpočeo je još jedan kurs grčkog jezika. Kurs pohađa 12 polaznika iz sastava Operativne komande, Komande obuke i doktrine i Komande logistike, a riječ je o tzv. Kondiciranju grčkog jezika, što podrazumijeva da su polaznici ranije savladali intenzivni kurs grčkog jezika. Po riječima Sandre Janković, instruktora, u ovoj školskoj godini planiran je još jedan kurs kondiciranja, a u septembru, dakle, novoj školskoj godini, očekuju prijem polaznika na osnovni kurs.

Inače, planirano je da pomenuti kurs traje od 2. februara do 23. marta, a pored gospođe Janković, instruktor je kapetan Dalibor Anđić. Do sada je kurs grčkog jezika završilo 76 polaznika, od čega je veliki broj onih koji su svoja profesionalna vojna školovanja i usavršavanja imali upravo u Grčkoj. Svojevrsni kuriozitet ovog kursa je da Ministarstvo odbrane Grčke, po završetku kurseva, za polaznike organizira ekskurzije u Grčkoj, kao vid obrazovnog putovanja.

Ured za odnose s javnošću
tel.: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba