Obuke u zemlji i inostranstvu

Počeo Osnovni oficirski i podoficirski kurs

12.2.2009

Komandant Komande obuke i doktrine Oružanih snaga BiH brigadir Robert Sušac i komandant Centra za profesionalni razvoj, brigadir Adnan Solaković sa saradnicima, prisustvovali su početku još jedne od aktivnosti iz domena obuke...

Komandant Komande obuke i doktrine Oružanih snaga BiH brigadir Robert Sušac i komandant Centra za profesionalni razvoj, brigadir Adnan Solaković sa saradnicima, prisustvovali su početku još jedne od aktivnosti iz domena obuke. Riječ je Osnovnom oficirskom i Osnovnom podoficirskom kursu, koji su 9. feburara 2009. počeli u kasarni u Travniku, u organizaciji Centra za profesionalni razvoj, jedinice Komande obuke i doktrine.

Po nastavnom planu i programu, tokom narednih sedamnaest sedmica, odnosno do 5. juna ove godine, oficiri i podoficiri iz sastava Oružanih snaga BiH će kroz planirane sadržaje usvajati nova i obnavljati stečena znanja i vještine vezane za svakodnevne zadatke koje obavljaju u jedinicama, što je u svom obraćanju i istakao brigadir Solaković, naglašavajući da je glavni cilj ovih kurseva profesionalno usavršavanje. Kurs pohađa ukupno 30 polaznika.

Ured za odnose s javnošću
tel.: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba