Obuke u zemlji i inostranstvu

Obuka personala Operativne komande OS BiH

17.4.2009

U kasarni „Rajlovac“ u Sarajevu, u periodu od 07.04. do 16.04.2009.godine, pripadnici OK OS BiH su realizovali zajedničku vojnu obuku. Cilj obuke pripadnika OK OS BiH je bio uvježbavanje radnji i postupaka tokom procesa donošenja vojnih odluka, ponavljanje i usvajanje novih znanja te razvoj internih štabnih procedura.

U kasarni „Rajlovac“ u Sarajevu, u periodu od 07.04. do 16.04.2009.godine, pripadnici OK OS BiH su realizovali zajedničku vojnu obuku. Cilj obuke pripadnika OK OS BiH je bio uvježbavanje radnji i postupaka tokom procesa donošenja vojnih odluka, ponavljanje i usvajanje novih znanja te razvoj internih štabnih procedura.Obuka je izvedena u organizaciji Centra za mirovne operacije u Sarajevu, čiji pripadnici su pripremili potreban materijal i scenario za realizaciju obuke.

Ovaj tip obuke je dio redovnih aktivnosti OK OS BiH ali i Centra za mirovne operacije (PSOTC), koji je i dosad pružao pomoć OK OS BiH prilikom organizacije i realizacije obuke i vježbi ovog tipa, sa svim jedinicama i komandama OK OS BiH.

Prilikom analize izvedene obuke, komanadanti OK OS BiH i PSOTC su izrazili zadovoljstvo postignutim te su naglasili da je štabni rad oblast koju je potrebno stalno unapređivati, što je obaveza posebno štabnih oficira. Ova forma saradnje će biti nastavljena i u budućnosti a iskustva sa obuke umnogome će olakšati pripremu i organizaciju sličnih aktivnosti u organizaciji OK OS BiH u drugoj polovini godine.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba