Obuke u zemlji i inostranstvu

Kursevi engleskog jezika

30.4.2009

U sklopu Centra za profesionalni razvoj Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, jedinice Komande obuke i doktrine, djeluje nekoliko centara za učenje engleskog jezika. U njima je 27. aprila otpočeo još jedan ciklus učenja engleskog.

U sklopu Centra za profesionalni razvoj Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, jedinice Komande obuke i doktrine, djeluje nekoliko centara za učenje engleskog jezika. U njima je 27. aprila otpočeo još jedan ciklus učenja engleskog. Tako je u Rajlovcu kod Sarajeva u toku tzv. kondiciranje engleskog jezika, konkretno, vojne terminologije. U tom centru se radi po IMET programu, prisutno je 40 polaznika i planirano je da kondicioniranje traje do 15. maja ove godine.
U isto vrijeme u dva centra za učenje engleskog jezika, u Banjaluci i Sarajevu, koji djeluju u sklopu MESP projekta (podrška za učenje engleskog jezika za vojne potrebe) počeo je trosedmični kurs čiji cilj je priprema polaznika za PSOTC, što u prevodu znači priprema za obuku u Centru za podršku mirovnim operacijama.

Na ove dvije lokacije trenutno je 30 polaznika. Inače, ovaj projekat učenja engleskog jezika finansira Ministarstvo odbrane Velike Britanije, a provodi ga Britanski savjet.
Istovremeno u oba centra Britanskog savjeta odvija se priprema oficira instruktora za izvodjenje nastave na srednjem i višem srednjem nivou.
Što se tiče mini-centara za učenje engleskog jezika, u toku su pripreme za prijem nove klase polaznika što je planirano za 25. maj ove godine, a tada bi u glavnim centrima u Banjaluci i Sarajevu, trebali početi i intenzivni kursevi.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba