Obuke u zemlji i inostranstvu

Oficirski instruktorski kurs engleskog jezika

27.5.2009

U kasarni u Rajlovcu u toku je oficirski instruktorski kurs engleskog jezika. Cilj ovog kursa je obučavanje grupe od 10 oficira instruktora da predaju engleski jezik u midi-centrima studentima na elementarnom i srednjem višem nivou

U kasarni u Rajlovcu u toku je oficirski instruktorski kurs engleskog jezika.
Cilj ovog kursa je obučavanje grupe od 10 oficira instruktora da predaju engleski jezik u midi-centrima studentima na elementarnom i srednjem višem nivou, te, pripremiti ih za Modul 2 Testa poznavanja predavanja (Teaching Knowledge Test -TKT). TKT je međunarodno priznata kvalifikacija predavanja razvijena od strane Univerziteta u Kambridžu - ESOL Examinations i što je još važnije ovi oficiri će biti prvi u BiH koji će biti osposobljeni za njega.

Ova faza kursa je uspostavljena od strane Britanske ambasade i pod rukovodstvom je Vojno engleskog projekta za podršku (Military English Support Project), (Alistair Fortune i Danijela Maric). Druga faza kursa je planirana za oktobar 2009. godine za isto osoblje.
Jedan od ciljeva druge faze će biti da se oficiri pripreme za Modul 1 i 3 TKT-a.

Balansirani pristup teoriji i praksi je prihvaćen u ovoj fazi gdje oficiri upoznaju moderne tehnike predavanja, a što se reflektuje komunikativnim pristupom u predavanju jezika.
Nakon što završe ovu fazu, oni će početi da predaju u midi-centrima gdje će biti pod mentorstvom postojećih instruktora - članova Tima oficira instruktora za obuku OS BiH.


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba