Obuke u zemlji i inostranstvu

Početak novog ciklusa kurseva engleskog jezika i kondiciranja turskog jezika

1.6.2009

U Oružanim snagama Bosne i Hercegovine trenutno je na kursu engleskog jezika raznih nivoa 395 polaznika. Za sve njih ciklus edukacije je počeo 25. maja ove godine.

U Oružanim snagama Bosne i Hercegovine trenutno je na kursu engleskog jezika raznih nivoa 395 polaznika. Za sve njih ciklus edukacije je počeo 25. maja ove godine.
Tako je u mini-centrima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za učenje engleskog jezika u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Doboju i Čapljini još jedna generacija pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine počela sa učenjem engleskog jezika, početni i niži srednji nivo. Nastava se realizira po programu Britanskog vijeća, a ukupno, u 10 grupa, nastavu pohađa 155 polaznika. Među njima je i 10 policajskih službenika iz Federalnog i MUP-a Repuplike Srpske.
Istovremeno, nastava engleskog se odvija po IMET programu, gdje 34 polaznika na lokaciji kasarne Rajlovac pohađa nastavu engleskog jezika i to srednji i viši srednji nivo. Na istim nivoima engleskog jezika je i 51 polaznik u glavnim centrima za učenje engleskog jezika, u Sarajevu i Banjaluci, a instruktori ovoj skupini su predavači iz britanskog vijeća i iz redova OS BiH.
Nastava za sve njih je počela 25. maja i planirano je da prvi ciklus traje do početka jula, kada slijedi ljetna pauza.
Istog dana je u kasarni Rajlovac počelo tzv. kondiciranje turskog jezika. Na kursu je 15 lica, a sam kurs je svojevrsna priprema za nastavak educiranja profesionalnih vojnih lica u vojnim školama i akademijama u Turskoj. Planirano je da ovj vid edukacije traje četiri sedmice.


Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba