Obuke u zemlji i inostranstvu

U Centrima za učenje engleskog jezika OS BiH još jedna generacija završila školovanje

7.7.2009

Engleski jezik, kao strani jezik za koji ima najviše interesa među pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dana 3. jula je, na raznim nivoima, završio 231 polaznik. Od tog broja na srednjem (Intermediate) i višem srednjem nivou (Upper-Intermediate), na lokacijama Centra za učenje stranih jezika u midi i mini centrima Sarajevu i Banjaluci, bio je 81 polaznik.

Engleski jezik, kao strani jezik za koji ima najviše interesa među pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, dana 3. jula je, na raznim nivoima, završio 231 polaznik. Od tog broja na srednjem (Intermediate) i višem srednjem nivou (Upper-Intermediate), na lokacijama Centra za učenje stranih jezika u midi i mini centrima Sarajevu i Banjaluci, bio je 81 polaznik. Ostali polaznici su uspješno savladali elementarni i niži srednji nivo u mini-centrima za učenje engleskog jezika koji se nalaze u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Doboju i Čapljini. Ovog puta na kursiranju engleskog jezika, uz pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bilo je i šest pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Svi ovi kursevi predstavljaju prvu fazu u tom nivou učenja engleskog jezika, a nastavak je planiran za 24. avgust za sve centre osim u Banjaluci, gdje je, zbog vježbe „Združeni napor“ početak nastavka planiran za drugi dio septembra.

Ured za odnose s javnošću
kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba