Obuke u zemlji i inostranstvu

Kurs turskog jezika

10.9.2009

Ciklus učenja turskog jezika za pripadnike Oružanih snaga BiH po programu koji je odobren od strane načelnika Zajedničkog štaba OS BiH, sadrži ukupno 1216 nastavnih sati, a obuhvata tri etape učenja koje u prosjeku traju po tri mjeseca.

Ciklus učenja turskog jezika za pripadnike Oružanih snaga BiH po programu koji je odobren od strane načelnika Zajedničkog štaba OS BiH, sadrži ukupno 1216 nastavnih sati, a obuhvata tri etape učenja koje u prosjeku traju po tri mjeseca. To su početni, srednji nivo i viši nivo. U sklopu toga je i tzv. kondiciranje odnosno obnavljanje i osvježavanje znanja (50 nastavnih sati).

I ove školske godine, tačnije 7. septembra 2009. u kasarni u Rajlovcu, na lokaciji V Centra za profesionalni razvoj OS BiH, počeo je još jedan ciklus učenja, a pohađa ga 10 polaznika iz redova Oružanih snaga BiH. Riječ je o početnom nivou, a na ceremoniji otvaranja kursa prisutnima se u ime komandanta Komande obuke i doktrine obratio major Ismet Rizvo, te pukovnik Ivica Drmić, načelnik štaba Centra za profesionalni razvoj.
Inače, kurs turskog jezika u devetomjesečnom trajanju je do sada završilo 8 klasa, 4 klase su bile na kondiciranju,dok su napredni kurs, koji je ujedno i priprema za nastavak vojnog i stručnog usavršavanja u Turskoj, uspješno završile dvije klase.
 

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba