Obuke u zemlji i inostranstvu

Počeli napredni oficirski i napredni podoficirski kursevi

8.9.2009

U skladu sa godišnjim Planom obuke Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, nakon što je u prvoj polovini godine završeno školovanje na Osnovnom oficirskom i Osnovnom podoficrskom kursu, u kasarni u Travniku, na lokaciji Komande obuke i doktrine, dana 31. avgusta upriličena je ceremonija otvaranja Naprednog oficirskog i Naprednog podoficirskog kursa.

U skladu sa godišnjim Planom obuke Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, nakon što je u prvoj polovini godine završeno školovanje na Osnovnom oficirskom i Osnovnom podoficrskom kursu, u kasarni u Travniku, na lokaciji Komande obuke i doktrine, dana 31. avgusta upriličena je ceremonija otvaranja Naprednog oficirskog i Naprednog podoficirskog kursa koje pohađa po 30 polaznika.
U ime komandanta Komande obuke i doktrine, prigodnim govorom polaznicima i instruktorima se obratio brigadir Mensud Keleštura, načelnik Odjeljenja doktrine u Komandi KOiD-e. On je naglasio značaj obuke u Oružanim snagama s obzirom na evroatlanske integracije kojima teži Bosna i Hercegovina, a time i OS BiH.
Planirano je da kursevi traju do 18. decembra 2009. godine.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba