Obuke u zemlji i inostranstvu

Završena rotacija 2/4. pbr u Centru za borbenu obuku

6.10.2009

U Centru za borbenu obuku na poligonu Manjača kod Banjaluke, za pripadnike Drugog bataljona 4. pbr u vremenu od 28. septembra do 4. oktobra vršena je, kroz rotacijsku vježbu, provjera obučenosti i ocjenjivana sposobnost pripadnika jedinice u različitim situacijama.

U Centru za borbenu obuku na poligonu Manjača kod Banjaluke, za pripadnike Drugog bataljona 4. pbr u vremenu od 28. septembra do 4. oktobra vršena je, kroz rotacijsku vježbu, provjera obučenosti i ocjenjivana sposobnost pripadnika jedinice u različitim situacijama. U ulozi OPFOR-a, kao i obično, bio je mehanizovani vježbovni bataljon iz sastava Komande obuke i doktrine.

Tokom vježbe bila je primjetno zalaganje i pripadnika OPFPOR bataljona i pripadnika 2/4 pbr i vježba je izvedena po predviđenom planu.
Tokom vježbe, na poligonu je, u ime Operativne komande, boravio i general-pukovnik Mirko Tepšić koji je izrazio zadovoljstvo onim što je vidio na terenu.

Inače, prije 4. brigade, rotaciju su izvele jedinice 6., a za drugu polovinu oktobra planirana je rotacija 5. pješadijske brigade, čime bi težišni zadaci iz ovogodišnjeg ciklusa kolektivne obuke OS BiH najvećim dijelom bili izvršeni.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba