Obuke u zemlji i inostranstvu

Početak kursa za instruktore

6.10.2009

U kasarni OS BiH u Travniku, dana 5. oktobra 2009. upriličena je ceremonija početka kursa za instruktore. Kurs će trajati do 16.oktobra, a polaznici su pripadnici Komande obuke i doktrine i potčinjenih jedinica KOiD-e.

U kasarni OS BiH u Travniku, dana 5. oktobra 2009. upriličena je ceremonija početka kursa za instruktore. Kurs će trajati do 16.oktobra, a polaznici su pripadnici Komande obuke i doktrine i potčinjenih jedinica KOiD-e. Ukupno ih je 13, od čega najveći broj iz Centra za profesionalni razvoj.
Cilj kursa je obučiti trenutno dodijeljene i buduće instruktore da mogu samostalno obavljati postavljene zadatke u procesu nastave i prenositi znanje na polaznike tokom svojih budućih angažmana. Tematske cjeline s kojima će se sresti tokom kursa su: administracija, vojno vođenje, obuka, fizička obuka i informatika. Planirano je da na kraju kursa polažu testove iz općeg znanja, test izvođenja nastave iz fizičke obuke i test – razvoj i prezentacija dodijeljene lekcije.
Na ceremoniji otvaranja kursa, u ime komandanta KOiD-e, polaznicima se obratio pukovnik Ivica Drmić koji je istakao uslove i standarde ponašanja za vrijeme izvođenja kursa.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,
e-mail: info@mod.gov.ba