Obuke u zemlji i inostranstvu

Seminar za oficire iz sektora logistike

15.10.2009

Mobilni tim za obuku (MTT) iz sastava JFC HQ iz Napulja je 14. i 15.oktobra u kasarni „Kozara” u Banjaluci održao seminar za oficire iz sastava OS BiH.

Mobilni tim za obuku (MTT) iz sastava JFC HQ iz Napulja je 14. i 15.oktobra u kasarni „Kozara” u Banjaluci održao seminar za oficire iz sastava OS BiH. Riječ je o još jednoj izvedenoj aktivnosti, koja je na osnovu Zakona o odbrani i Individualnog partnerskog programa između Bosne i Hercegovine i NATO-a planirana za 2009. godinu.

Tema seminara je bila NATO logistički koncept sa akcentom na pokret i transport; implikacije pokreta i transporta na proces planiranja; menadžment pokreta kopnom, zrakom i morem, kao i trenutne operacije kao što su ISAF i KFOR.

Prvog dana seminara, u ime načelnika Štaba OS BiH, instruktore iz NATO tima i polaznike kursa, pozdravio je pukovnik Nebojša Subotić iz Uprave za logistiku ZŠ OS BiH koji je i otvorio kurs.
Seminaru je prisustvovalo ukupno 33 pripadnika iz sastava Zajedničkog štaba, Operativne komande i Komande za podršku, a po završetku seminara, polaznicima su uručeni certifikati.

Ured za odnose s javnošću
Kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba