Pomoć civilnim organima vlasti

Sanacija puteva u opštini Brod

10.6.2011

Ovih dana u opštini Brod je u toku aktivnost sanacije lokalnih makadamskih puteva koju izvode pripadnici inžinjerijskog bataljona. Radovi se realizuju u više sela u kojima živi pretežno povratničko stanovništvo. Ova aktivnost je započeta 30.05.2011.god. a završetak se planira za 29.06.2011.godine.

Ovih dana u opštini Brod je u toku aktivnost sanacije lokalnih makadamskih puteva koju izvode pripadnici inžinjerijskog bataljona. Radovi se realizuju u više sela u kojima živi pretežno povratničko stanovništvo. Ova aktivnost je započeta 30.05.2011.god. a završetak se planira za 29.06.2011.godine. Do sada je sanirano oko 20 km puteva, a ukupna planirana trasa koja treba biti popravljena je oko 90 km.
Materijal koji se koristi za posipanje puteva se vadi i dovozi iz majdana koji je napravljen na rijeci Ukrini. Ovdašnjem stanovništvu ovi radovi puno znače, jer im omogućavaju osnovne uslove za normalan život. Lakše i brže kretanje ovim selima koji su u bliskoj prošlosti bili na zavidnom nivou razvoja je osnovni preduslov za nastavak poboljšanja uslova za prosperitet ovdašnjeg stanovništva. Ovde treba istaći i napomenuti da je i sama opština Brod prepoznala značaj ostanka stanovništva na seoskim gazdinstvima i podstrekavanje proizvodnje na selu. Prilikom ovih radova lokalno stanovništvo je stavilo na raspolaganje i svoje snage i sredstva za pomoć našim pripadnicima kad god je to potrebno. Od strane opštinskih organa je istaknuto i zalaganje profesionalnost pripadnika inž.bataljona, a takođe i spretnost i domišljatost pri nailasku na probleme u izvođenju radova.
Za OS BiH je važno da se na još jednoj lokaciji ostavi neizbrisiv trag prisustva u svakodnevnom životu građana kojima svojim resursima uveliko pomaže u prevazilaženju osnovnih i ključnih problema lokalnog stanovništva.
Info: inž. bataljon BrTp