Pomoć civilnim organima vlasti

Sanacija lokalnih makadamskih putnih komunikacija u općini Trnovo

16.6.2011

Komandant Brigade taktičke podrške brigadir mr. Esad Šejtanić izvršio je 15.06.2011. godine obilazak inžinjerijskih radova na teritoriji općine Trnovo.

Komandant Brigade taktičke podrške brigadir mr. Esad Šejtanić izvršio je 15.06.2011. godine obilazak inžinjerijskih radova na teritoriji općine Trnovo. U općini Trnovo pripadnici inžinjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške vrše sanaciju lokalnih makadamskih putnih komunikacija u dužini od oko 100 kilometara.

Tokom obilaska ovog inžinjerijskog radilišta brigadir mr. Esad Šejtanić se je lično uvjerio u kvalitet i dinamiku izvođenja radova čime je i posebno zadovoljan.

Sanacija ovih putnih komunikacija, koje su oštećene usljed oborinskih padavina, su od velikog značaja za stanovništvo okolnih sela pošto im navedene komunikacije predstavljaju jedinu vezu sa urbanim dijelom općine i osigurava osnovne uslove za normalan život i rad. Mještani lokalnih sela su zadovoljni dinamikom i kvalitetom rada pripadnika inžinjerijskog bataljona. Mještani posebno ističu zalaganje i profesionalnost pripadnika inžinjerijskog bataljona kao i njihovu spretnost i domišljatost u prevazilaženju problema sa kojima se susreću u radu.

Aktivnosti inžinjerijskog bataljona na navedenim trasama lokalnih putnih komunikacija ogledaju se kroz nasipanje i nivelisanje puta te pročišćavanje i trasiranje odvodnih kanala. Materijal koji se koristi za izvođenje radova se većim dijelom iskopava i dovozi sa šireg područja MZ Delijaši. Do sada je na navedenoj putnoj komunikaciji u potpunosti završeno uređenje oko 16 km puta.

Odsjek za civilno-vojnu saradnju Komande brTP