Pomoć civilnim organima vlasti

Pripadnici KOiD-a u akciji „Spasimo rijeku Lašvu“

22.9.2011

Na području općine Travnik u vremenu od 17. do 19. septembra 2011. organizirana je akcija čišćenja i uređenja obala i korita rijeke Lašve pod nazivom „Spasimo rijeku Lašvu“.

Na području općine Travnik u vremenu od 17. do 19. septembra 2011. organizirana je akcija čišćenja i uređenja obala i korita rijeke Lašve pod nazivom „Spasimo rijeku Lašvu“. Ovoj velikoj i značajnoj akciji čiji su organizatori Udruženje građana „Prijatelji Travnika“ i Sportski klub „Ribolovac“ iz Travnika odazvali su se načelnik općine Travnik, pripadnici Komande za obuku i doktrinu, pripadnici MUP Travnik, LOT tim sa sjedištem u Travniku, Ministarstvo šumarstva, poljioprivrede i vodoprivrede SBK, Ministarstvo prostornog uređenja i okoliša SBK, PIO BiH filijala Travnik, Sarajevo osiguranje, Centar za kulturu, UO TVJ (Vatrogasci), učenici srednjih škola sa područja Travnika i mnogi drugi.

Cilj akcije bio je očistiti rijeku Lašvu i skrenuti pažnju svim građanima da i oni povedu brigu o očuvanju flore i faune rijeke Lašve.

Po završetku akcije brigadir Robert Sušac, komandant KOiD-a, pozdravio je prisutne, izrazio zadovoljstvo zbog uspješne realizacije i zahvalio na podršci koju Oružane snage BiH i Komanda za obuku i doktrinu uživaju u općini Travnik. Bilo je riječi i o značaju dosadašnje i buduće saradnje između svih subjekata općine Travnik i Komande obuke i doktrine OS BiH.

U ime Udruženja „Prijatelji Travnika“, pripadnicima KOiD-a zahvalio se koordinator akcije „Spasimo rijeku Lašvu“, gospodin Mesud Ibrišimović.

Info- Komanda za obuku i doktrinu