Pomoć civilnim organima vlasti

OS BiH uključene u deblokadi tramvajskog saobraćaja u Sarajevu

8.2.2012

Pripadnici 5.pbr OS BiH, tj. njene jedinice iz Zenice i Kiseljaka su tokom današnjeg dana (08.02.2012. godine) angažovanjem oko 220 pripadnika uzele aktivno učešće u pomoći raščišćavanja tramvajske pruge od Čengić Vile prema Ilidži.

Pripadnici 5.pbr OS BiH, tj. njene jedinice iz Zenice i Kiseljaka su tokom današnjeg dana (08.02.2012. godine) angažovanjem oko 220 pripadnika uzele aktivno učešće u pomoći raščišćavanja tramvajske pruge od Čengić Vile prema Ilidži. Na taj način OS BiH su nastavile kontinuitet svog djelovanja na pomoći pri suzbijanju elementarnih nepogoda (izazvanim velikim sniježnim padavinama) širom Bosne i Hercegovine.

Ovo angažovanje, ima za cilj osigurati nesmetan tramvajski saobraćaj na cijeloj dionici od Baščaršije do Ilidže. S druge strane, uspostava normalizacije života u glavnom gradu je od posebnog značaja za funkcioniranje državnih i međunarodnih institucija koje su najvećim dijelom locirane upravo u Sarajevu.

Takođe, osim pomoći civilnim strukturama, pripadnici 5.pješadijske OS BiH svakodnevno su angažovani na rasčišćavanju prilaznih komunikacija lokacijama razmještaja komandi i jedinica u Zenici, Kiseljaku, Žepču, Bijeljini i G. Dubravama kod Tuzle.

Važno je takođe naglasiti da su pripadnici OS BiH, kao što se i potvrdilo ovih dana spremni i osposobljeni i u narednom periodu priskočiti upomoć tamo gdje je ona zaista i neophodna.

info: 5pbr