Pomoć civilnim organima vlasti

Pomoć civilnom stanovništvu u otklanjanju posledica snježnih padavina od strane pripadnika 6.pješadijske brigade OS BiH

9.2.2012

U opštu akciju otklanjanja posljedica velikih snježnih padavina uključili su se i pripadnici 6.pješadijske brigade na lokacijama razmještaja. Pripadnici 1. pješadijskog bataljona su bili angažovani na uklanjanju snijega ispred dječijeg vrtića „Kolibri“, osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ i crkve Svetog Velikomučenika Lazara u naselju Lazarevo u Banjaluci

U opštu akciju otklanjanja posljedica velikih snježnih padavina uključili su se i pripadnici 6.pješadijske brigade na lokacijama razmještaja. Pripadnici 1. pješadijskog bataljona su bili angažovani na uklanjanju snijega ispred dječijeg vrtića „Kolibri“, osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ i crkve Svetog Velikomučenika Lazara u naselju Lazarevo u Banjaluci te na nekoliko lokacija u Prijedoru, a pripadnici 3.pješadijskog bataljona su na zahtjev predsjednika Vlade Županije Posavske, te Županijske i opštinske civilne zaštite angažovani na raščišćavanju snijega i pomoći civilnom stanovništvu u normalizaciji života na području opštine Orašje.

U periodu od 06. do 08. februara 2012. godine pripadnici 3.pješadijskog bataljona su bili angažovani u selu Vidovice na raščišćavanju snijega ispred mjesne ambulante i crkve, takođe je izvršena evakuacija jedne starije osobe iz porodične kuće do mjesne ambulante te su bili angažovani na čišćenju i izvoženju snijega iz Orašja, ispred Županijske bolnice, te Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo.Takođe u skidanju snijega i leda u OŠ „Orašje“ i dječjem obdaništu i na čišćenju snijega ispred samostana u Tolisi i crkve u Orašju.

Pored obavljanja redovnih zadataka jedinice iz sastava 6.pješadijske brigade će u slučaju potrebe nastaviti sa započetim aktivnostima pomoći civilnom stanovništvu u uklanjanju snijega dok se ne stabilizuju vremenske prilike koje su u proteklom periodu zadesile cijelo područje BiH.

Info 6.pbr