Pomoć civilnim organima vlasti

Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine posjetili kasarnu „Vojvoda Stepa Stepanović“

22.5.2012

Kasarnu „Vojvoda Stepa Stepanović“, dana 21. maja 2012. godine, posjetili su učenici i rukovodstvo OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine.

Kasarnu „Vojvoda Stepa Stepanović“, dana 21. maja 2012. godine, posjetili su učenici i rukovodstvo OŠ „Vuk Karadžić“ iz Bijeljine. Učenicima i njihovim nastavnicama dobrodošlicu je u ime komandanta 3. pješadijskog bataljona, 5. pješadijske brigade OS BiH poželio oficir za civilno-vojnu saradnju, kapetan Zeljko Dalibor.

Direktor škole Dragorad Vasić, u svom obraćanju nastavnicima i učenicima škole, naglasio je da Oružane snage imaju izuzetno korektnu saradnju sa ovom školom, te se zahvalio starješinama koje su svoje slobodno vrijeme odvojili da ugoste nastavno osoblje i učenike ove škole.

Tokom posjete, školarcima je omogućeno da se upoznaju sa sadržajima na lokaciji kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“, te korištenje sportskih terena. Na odlasku, po radosnim licima učenika OŠ „Vuk Karadžić“, dalo se zaključiti da je ova posjeta u potpunosti uspjela.

Ovom posjetom, mlađih članova društva nastavlja se kontinuirana saradnja 5.pbr sa civilnim strukturama i institucijama u zoni razmještaja komandi i jedinica 5.pbr OS BiH.

info: 5.pbr.