Pomoć civilnim organima vlasti

Sastanak predstavnika FUCZ i OK OS BiH

4.2.2009

Direktor Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ), mr. Alija Tihić i njegov pomoćnik za operacije deminiranja, te zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije, brigadni general Sakib Forić, sa dijelom štaba OK OS BiH održali su, dana 02.02.2009. godine, radni sastanak u komandi OK OS BiH u kampu Butmir u Sarajevu.

Direktor Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ), mr. Alija Tihić i njegov pomoćnik za operacije deminiranja, te zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije, brigadni general Sakib Forić, sa dijelom štaba OK OS BiH održali su, dana 02.02.2009. godine, radni sastanak u komandi OK OS BiH u kampu Butmir u Sarajevu.Tematika sastanka se odnosila na međusobnu saradnju FUCZ i OS BiH, sa težištem na procesu deminiranja, obuci tehničara za uništavanje NUS-a te prikupljanja, skladištenja i uništavanja NUS-a. Od strane OK OS BiH je predložena mogućnost ustupanja dijela kapaciteta OS BiH, koji bi rješili neke probleme koji se javljaju prilikom rješavanja redovnih zadataka pripadnika Civilne zaštite FBiH.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, ali su iskazali potrebu za daljim razvojem saradnje i međusobne podrške prilikom izvršenja zadataka.

Radni sastanci ovog tipa samo su jedna od planskih aktivnosti koje komanda OK OS BiH preduzima, u saradnji sa FUCZ FBiH i Republičkom upravom CZ RS (RUCZ RS), u cilju unapređenja međusobne saradnje pripadnika OS BiH i pripadnika civilnih zaštita entiteta prilikom izvršavanja određenih namjenskih zadataka.

Ured za odnose s javnošću
kontakt tel: 033/286-680, fax 033/286-685
e-mail: info@mod.gov.ba