Pomoć civilnim organima vlasti

Učešće pripadnika KOiD u radnoj akciji “Čistimo grad Travnik”

17.5.2013

Dana 15.05.2013. godine pripadnici Komande za obuku i doktrinu su u Travniku, učestvovali u realizaciji radne akcije pod nazivom „Čistimo grad Travnik“ organizovane od strane UG „Prijatelji Travnika“ iz Travnike.

Radna akcija je izvedena na području grada Travnik uz učešće učenika osnovnih i srednjih škola, JP –a općine Travnik, predstavnika UG općine Travnik, pripadnici PU Travnik i pripadnika Komande obuke i doktrine koji su radni dio akcije realizovali u neposrednoj blizini kasarne „Travnik“ zatim predvodili grupe učenika, učesnika akcije.

Akcija je okončana u kasarni „Travnik“ zajedničkim ručkom i druženjem. Učesnicima akcije tokom boravka u kasarni obratio se Komandant KOiD brigadir Robert Sušac koji je pohvalio ideju predsjednika UG „Prijatelji Travnika“ gospodina Milana Filipovića i sve učesnike akcije, istakvši da će „pripadnici OS BiH uvijek podržati akcije koje su od opšteg interesa za građane BiH“.

Ovo je još jedan vid izuzetno dobre saradnje sa predstavnicima lokalne zajednice koji će svako imati odjeka među stanovnicima grada Travnik, a time i afirmaciji pripadnika OS BiH.

info: KOiD