Pomoć civilnim organima vlasti

Učešće u akciji „Let' s do it“

23.5.2013

Očistimo zemlju za jedan dan - organizatori ovih aktivnosti su udruženja građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke i „Ruke“ iz Sarajeva. Volonterska akcija „Let s do it“- očistimo zemlju za jedan dan je najveća takva akcija u historiji BiH.

Dana 17.05.2013.godine na lokaciji razmještaja komande 6.pbr prihvat predstavnika UG “Mozaik prijateljstva“ i volontera iz Banja Luke izvršio je lično komandant brigade brigadir Radovan Ilić.

Nakon sastanka i dogovora pripadnici 1.pb, izviđačke čete, voda veze, Udruženja građana “Mozaik prijateljstva“ i volontera iz Banja Luke pristupili su uređenju i uklanjanju otpada oko vanjskog dijela kasarne „Kozara“ u Banja Luci. 

Pripadnici 2 pješadijskog bataljona su navedenoj akciji pristupili u gradu Bihaću, te su svojim maksimalnim zalaganjem i profesionalizmom pokazali da građani Bihaća imaju snage na koje se uvijek mogu osloniti.

Pored navedenog napominjemo da su svoje učešće pripadnici ove jedinice uzeli i na sanaciji korovišta na magistralnom putu M-14 u gradu Bihaću.

O značaju učešća ove jedinice u akciji svjedoče i sljedeći navodi iz poziva organizatora „podsjećamo vas da je ova akcija prvi put na području BiH provedena 09.09.2012.godine, a značajnu podršku u ljudskom i tehničkom pogledu dali su pripadnici 6.pješadijske brigade sa lokacija Banja Luke, Bihać, Doboj i Orašje„.

Zajednički angažman vojnika i civila struktura otvara put međusobnom razumijevanju i povjerenju.

Info 6.pbr