Pomoć civilnim organima vlasti

Pripadnik OS BiH dobitnik prestižne nagrade

3.3.2014

Centar za kulturu Goražde, redakcija novine „Glas Goražda“ i Udruženje pedagoga sporta Goražde su u petak, 28.02.2014. godine, pripadniku Oružanih snaga BiH, Zaimu Šumanu, uručili nagradu „Sportska ličnost godine“ za ostvarene rezultate, doprinos u razvoju sporta, posebno atletike, te afirmaciju Goražda i BPK.

Šuman je na brojnim takmičenjima tokom 2013. godine, održanim u svijetu i Bosni i Hercegovini, ostvario niz uspješnih rezultata koji ga svrstavaju u red najuspješnijih dugoprugaša u regiji. Uz brojne uspjehe na maratonskim ili polumaratonskim trkama, Šuman je u septembru 2013. godine, na prvenstvu Balkana u Zagrebu, osvojio prva mjesta u trkama  na 1500 i 5000  metara. U decembru prošle godine Zaim Šuman je proglašen za najboljeg sportistu Oružanih snaga BiH.

Nagrade „Sportska ličnost godine“ i „Sportski rezultat godine“ su ustanovljene početkom ove godine u cilju afirmacije i promocije uspješnih sportista, sportskih radnika i sportskih klubova, te rezultata koje oni ostvaruju i podrške razvoju sporta u BPK.

Ured za odnose s javnošću

Kontakt tel.: 033/286-680, fax 033/286-685,

e-mail: info@mod.gov.ba