Pomoć civilnim organima vlasti

Podrška pripadnika 1. pješadijskog bataljona manifestaciji „Pozdrav proljeću“

4.4.2014

Pripadnici 2. pješadijske čete 1. pješadijskog bataljona su 23.03.2014. godine na planini Kozari pružili podršku manifestaciji „Pozdrav proljeću“ koju tradicionalno organizuje planinarsko društvo Klekovača iz Prijedora.


Ta manifestacija se organizuje dugi niz godina a održava se prve nedjelje proljeća, na Kozari, uz učešće velikog broja planinara i ostalih građana iz Republike Srpske i okruženja. Podrška manifestaciji je pružena u vidu podizanja šatora na cilju planinarskog uspona na Kozaru i u pripremi i podjeli hrane u pokretnoj kuhinji.

Tokom dana na planinarskom usponu i druženju na Kozari bilo je prisutno preko dvije hiljade građana uz veliki broj predstavnika lokalne samouprave Prijedora, a ova manifestacija je uvrštena i u kalendar turističke ponude prijedorske regije. Podrška pripadnika 2. pješadijske čete izuzetno je važna za nastavak saradnje i razvijanje korektnih odnosa sa civilnim strukturama grada Prijedora. Članovi planinarskog društva Klekovača su izrazili veliku zahvalnost pripadnicima 1. pješadijskog bataljona na pruženoj podršci i predložili moguće oblike buduće saradnje.

Info 6.pbr