Pomoć civilnim organima vlasti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u kasarni „Bilećki borci“ Bileća

18.4.2014

Dr. Dragan Šarenac je sa timom Centra za transfuzijsku medicinu 17.04. 2014. godine, na lokaciji kasarne „Bilećki borci" proveo akciju dobrovoljnog davanja krvi. Tokom akcije krv je dalo 39 pripadnika 2. pješadijskog bataljona, 4. pješadijske brigade OS BiH.

Centar za transfuzijsku medicinu je za sve davaoce krvi odredio krvnu grupu i Rh faktor i uradio nalaze na transmisione bolesti .

Članovi tima Centra za transfuzijsku medicinu su po završetku akcije izrazili zadovoljstvo brojem davalaca ove dragocjene tečnosti, zahvalili se komandantu 2.pb/4.pbr, pukovniku Dušanu Lužaiću, koji je i sam darovao krv, na dobroj organizaciji te izrazili želju da se ova dugogodišnja saradnja nastavi i ubuduće.

Pukovnik Lužaić je istakao da je ova humanitarna akcija jedna u nizu aktivnosti koje sprovodi komanda 2. pješadijskog bataljona u sklopu saradnje sa civilnim strukturama, upoznao dr. Šarenca o uspješno izvedenom projektu „Otvorenih vrata“ i najavio učešće pripadnika jedinice u akciji „Očistimo zemlju“ na prostoru općina Trebinje i Bileća.

Info-4.pbr