Pomoć civilnim organima vlasti

Artiljerijski bataljon 6.pbr ustupio raspoložive resurse Volonterskom servisu RS, u kasarni ,,Vojvoda Radomir Putnik“ - Doboj

8.8.2014

Pripadnici Artiljerijskog bataljona 6.pbr OS BiH su od 28.07. do 04.08.2014. godine, ustupili Volonterskom servisu RS, dio svojih prostorija i organizovali smještaj i ishranu za 31 volontera.

Posebno treba istaći da je Artiljerijski bataljon ustupio na korištenje sve raspoložive kapacitete, kao i sportske terene, koje su volonteri koristili za sportska druženja u slobodnom vremenu i to u: malom fudbalu, stonom-tenisu, košarci i odbojci.

Dobrodošlicu volonterima u prostorijama Artiljerijskog bataljona izrazio je komandant Artiljerijskog bataljona, pukovnik Dejan Pejičić, gdje je prisutne kratko upoznao sa jedinicom i ulogom OS BiH u pružanju pomoći civilnim strukturama u poplavama, koje su u mjesecu maju 2014. godine, zadesile grad Doboj.

U kordinaciji sa KL OS BiH, kao nosioca lokacije, 28.07.2014. godine održano je svečano otvaranje volonterskog kampa, od strane ministra porodice, omladine i sporta u Vladi RS, gospođe Nade Tešanović, na kome su pored predstavnika OS BiH prisustvovali i  predstavnici lokalne vlasti, Crvenog krsta, Osnovnih škola i nevladinih organizacija grada Doboja.

Volonterski kamp su, 29.07.2014. godine, obišli i pripadnici Britanskog kontigenta EUFOR-a, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, koji su, također, dali podršku i  izrazili zadovoljstvo za ovakve i slične aktivnosti.       

Sve aktivnosti su bile dobro iskoordinirane sa KL OS BiH, te pohvale za sve pripadnike OS BiH iskazane su od strane predsjednika Volonterskog servisa Saše Markovića, koji iskazuje punu zahvalnost za organizaciju i gostoprimstvo na lokaciji kasarne ,,Vojvoda Radomir Putnik“ - Doboj.

Info- 6. pbr

5 FOTO GALERIJA